Grönt är skönt
Jag har nog halkat tillbaka i gamla matbeteenden, dvs jag äter lite sporadiskt och vid olika tider. Det är ännu svårare att ha bra rutiner när man är ledig och dessutom inte är hungrig. Det blir mycket så där "just det ja - äta".
Det som är skönt är väl att jag verkligen känner att jag inte ens när jag väl är hungrig kan glömma mig och äta för mycket. Jag är verkligen noga med det, för man mår inte bra när man får i sig för mycket mat på en gång så det är verkligen en sak som ändrats. Hellre för lite än för mycket.
Det som är skönt är väl att jag verkligen känner att jag inte ens när jag väl är hungrig kan glömma mig och äta för mycket. Jag är verkligen noga med det, för man mår inte bra när man får i sig för mycket mat på en gång så det är verkligen en sak som ändrats. Hellre för lite än för mycket.
Jag tycker att det är gott med grönsaker, men när jag äter vanlig mat där det liksom inte ingår grönsaker från början är det fortfarande svårt att se till så man får med det naturligt i måltiden. Jag äter mycket broccoli och gröna ärtor, sparris och sockerärtor (lätt att blanda i soppor, grytor eller kasta i kokvattnet på slutet). Jag köper också minimorötter eftersom det funkar till nästan allt. Om man verkligen inte kommer på nåt annat så funkar alltid avokado. Antingen mosad som guacamole eller bara utrörd med lite creme fraiche och lime/citron eller skivad/en halva. Det bästa har varit när jag har gjort i ordning en skål med grönsakstillbehör som räcker flera dagar, så det bara är att sleva upp på tallriken utan att behöva stå och riva, hacka och pyssla vid varje måltid.
Jag hittade en bra lista från Livsmedelsverket på vilka grönsaker & baljväxter som är nyttigast (innehåller mest näringsämnen & vitaminer), så kanske kan den vara en inspiration? Linser, bönor och svamp är också bra tillbehör (som dessutom ger protein).
1. Gröna blad (spenat, mangold, nässlor osv)
2. Gröna bönor
3. Broccoli
4. Gröna ärtor och sockerärtor
5. Avokado
6. Vita bönor
7. Purjolök
8. Blomkål
9. Linser
10. Kikärtor
11. Kantareller
2. Gröna bönor
3. Broccoli
4. Gröna ärtor och sockerärtor
5. Avokado
6. Vita bönor
7. Purjolök
8. Blomkål
9. Linser
10. Kikärtor
11. Kantareller