Rekommendationer om mat man ska undvika

Mhmm. Nu läste jag lite i den där boken jag köpte om "första tiden efter en gastric bypass" och såg den där listan på livsmedel som är "besvärliga" och att man bör mixa eller finhacka dem.
Okej, synd att jag redan ätit många av dem. Då undrar jag förstås vad som menas med att de är besvärliga. Om jag redan ätit det och inte märkt nåt problem så kanske jag inte behöver tänka på det, eller?
Ska man undvika dem för att de kan fastna eller nåt annat? Jag fattar inte.
 
Testat:
  • Stammen på broccolin - har ätit, märkte inga problem.
  • Sparris, särskilt stammen - har ätit, märkte inga problem
  • Rå vitkål - Har ätit både det och rå rödkål, märkte inga problem
  • Majs - Har ätit majskorn i sallad, märkte inga problem
  • Ärtor - Var bland det första jag åt när jag började med fast föda, märkte inget problem
  • Vitt ris - Har jag iofs ätit väldigt lite, men ändå och det funkar också
  • Nötter, mandel, kärnor - Jag har ätit valnötter, solrosfrön, pumpakärnor, granatäppelkärnor, märkte inget

Ytterligare saker som stod med (som jag ej testat):
  • Rabarber
  • Citrusfrukter
  • Färsk ananas
  • Hårdstekt kött
  • Hårda gröna äpplen (har ätit röda äpplen, och märkte inget)
  • Vitt färskt bröd (har ätit lite baguette, men ingen hel macka)
 
Jag antar att jag får fråga dietisten när jag ska dit om två veckor vad som menas. Bör man undvika dessa saker eller är det mer typ "varning, du kan få ont"?

Jag tror att nån sa att man skulle vänta tre månader med att dricka kolsyrat. Det har jag inte heller gjort. Drack nästan en hel flaska Ramlösa i helgen till exempel (även om jag bara kunde dricka små klunkar och det kändes lite konstigt i magen).