Mellanmål?

 
 
Jag har redan börjat fundera på det här med vad man ska äta till mellanmål sen när man börjat jobba eller är ute på vift lite mer. Frukt är tydligen inte optimalt eftersom det helst ska vara mycket protein. Synd, för det är så smidigt. Jag tycker att det är hyfsat enkelt att komma på vad man kan äta när man är hemma, men jag måste ha nåt som funkar att äta på jobbet (har inte riktigt tid och möjlighet att gå till ett kök och fixa i ordning ett mellanmål utan ska helst vara nåt färdigt som går att äta vid skrivbordet eller på ett möte). Jag vill också få in bra rutiner redan från början, så det blir en naturlig del i min dag och inget som kräver en massa fixande och engagemang under dagen (jag har det rätt stressigt på jobbet, så jag behöver ha det klart och med mig på morgonen).

Jag kan inte direkt sitta där och hala upp en burk makrill i tomatsås, käka ett kokt ägg eller greja med youghurt och müsli. Knäckemacka är inte heller så optimalt att äta på språng (har iofs köpt såna där Wasa färdiga knäckemackor, men det får vara nödproviant i väskan - till vardags behövs ett mer proteinrikt mellanmål).

Jag vet inte hur snabbt man kan börja äta annat bröd än knäcke. Jag tänker att såna där dubbla bröd, som t ex  Lingongrova, med skinka eller ost och nån grönsak skulle vara rätt praktiskt. Man kan göra en på morgonen och ta med till jobbet och sen äta en halv på förmiddagen och en halv på eftermiddagen. Jag har rätt ofta förut köpt en sån där keso med torkad frukt/nötter i locket - men det verkar som om det kanske är för sött nu? Är även ett fan av Naturdiets chokladshake i tetra, men det känns också som quick fix-lösningar och att man borde ha lite högre ambitionsnivå om man nu ändå ska skruva på allt med matintaget.
Samma sak med bars. Det är ingen favorit, och dessutom rätt mycket kalorier i. Men det kan jag också tänka mig att ha i väskan som "på stan"-mellanmål.

Avokado tycker jag är jättesmarrigt, men det kräver också fixande och kladd med och funkar inte heller som skrivbordsmellis. Eller kanske skivad på en macka iofs.

Nötter är också sånt jag haft i skåpet på jobbet förut. Lätt att äta och ger mycket energi. Men då är det samma sak igen. Det är ganska mycket fett och kalorier i nötter även om det är nyttigare än mycket annat, så det känns också som nåt man kan äta tillfälligtvis.

Grejen är också att jag inte är jätteförtjust i youghurt, fil och sånt. Det går an, och framför allt har det känts enkelt nu i början när jag faktiskt inte kunnat äta så mycket annat utan att få ont. Men det är inte mitt första val om jag ska tänka på mellanmål som ska funka i vardagen. Det jag främst har svårt för är den naturella smaken, vilket är lite olyckligt då vi inte rekommenderas att välja nån smaksatt variant, då det nästan alltid innebär att produkten är sötad. Att stå och fixa med färsk frukt och bär på jobbet varje dag lär inte heller vara en option på jobbet.
Men idag när jag gick runt och kikade i affären på vad man skulle kunna tänka sig för mellanmål så hittade jag en ny produkt - Finnerödjas "Bara bär" (jag är ej sponsrad av Finnerödja, men snodde bilden från deras hemsida). Så vitt jag kan se på förpackningen så är det inget socker eller andra skumma saker tillsatta i. Det skulle faktiskt kunna vara nåt om de håller sig nån dag öppnade. Keso och färdiga bär (som man kanske till och med kan blanda hemma och ha med sig i en burk).

Bra - nu har jag TVÅ mellanmål uttänkta.
Keso med bär samt macka med protein (när jag kan börja äta det).
Hoppas att jag kommer på fler!
Om nån har tips får ni gärna dela med er!